Una fruiteria sembla un negoci fàcil: compres fruites i verdures i les vens. Però eixa simple transacció només es pot fer bé si coneixes el producte, com es fa, d'on és, amb quins criteris i condicions es cria, com es transporta...
Comences coneixent les varietats i els preus, els sabors i les olors, els orígens i les temporades. Si vols escarbar un poc més pots entrar en conèixer els productors i les seues problemàtiques.
Així és com coneixes que les creïlles bones que es feien a Torrent ja no es fan perquè el camp l'han venut per a construir finques i, al camp on es planten ara, la terra és diferent i les creïlles que recullen es desfan en bollir-les.
També t'enteres de què a Vicent Martí i altres llauradors d'Alboraia els acusen d'alterar un plenari municipal on es pretenia arrassar l'horta que ells tant estimen i de la que viuen.
Després volem que la fruita i la verdura siga bona, bonica, barata... si no cuidem la terra i els que la treballen, en pot passar que anem a comprar carxofes i ens venen aquesta de la foto. D'algun lloc han de traure el rendiment.
09 de febrer 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quan s'haurà cremat l'últim arbre, l'últim riu s'haja assecat i el darrer animal s'haja mort, ens adonarem que els diners no es poden menjar.
ResponEliminaSi no volem que l'horta s'acabe, no venguem més. Encara que la nostra forma de vida haja de continuar sent humil. No podem entrar en el joc de lluir, no podem entrar en el joc d'haver de fer el que ens imposen. Poder popular, resistència, solidaritat i alegria. A cuinar els productes de la terra, a aixecar-nos per gaudir de la natura de l'exercici sà de treballar al nostre medi natural. Surt de l'oficina, crema el teu escriptori i torna a la terra d'on mai hagueres d'haver eixit.